Soldat Vinter

För att klara sig i den ogästvänliga miljö som kan vara en del av den nordliga vintern så behöver vi något uppiggande. För en del är det vintersporter, för andra är det mustiga grytor eller värmande drycker. Något vi på Kurbits insett är att det behövs mer smak och känsla under vintern. Den nordiska vintern är lång, den är mörk och den är kall. För att uthärda detta krävs målmedvetenhet, tålamod och att många gånger upprepa mantrat ”gilla läget”.

Vilka smaker som skulle passa vintersoldaten är naturligtvis individuellt men vi ville inte göra ännu ett mintsnus. Vi ville inte heller skapa smaken av blöt skog. Smaken av snö skulle vi nog kunna lösa men det är kanske inte en smak som tilltalar så många. Det vi kom fram till var däremot att det en vintersoldat behöver är något som piggar upp. Något som skärper till och känns direkt, känns mycket och upplevs som frostiga bär som livar upp i mörkret.

Soldat Vinter vill ge dig känslan av en skotertur ut i vildmarken.

Smaker och dofter som kan färdas över vidderna eller i våra sinnen. Vi ville få fram de mjukare tobakssmakerna för att fylla på med kyla, fräschhet och en fruktighet som verkligen piggar upp den snusare som använder detta snus. Soldat vinter är precis som namnet avslöjar: Cool, mystisk och kompromisslös.

sv_SE